Home | Een goede, betrouwbare Newfoundlander fokker herken je op deze manier (belangrijk!)

Een goede, betrouwbare Newfoundlander fokker herken je op deze manier (belangrijk!)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Wil je een Newfoundlander kopen? Hartstikke leuk! Als je voor dit lieve ras kiest, heb je niet zomaar een hond, maar heb je echt een levende knuffelbeer die het heerlijk vindt om bij zijn baasje te zijn. Wanneer je een nieuwe Newfoundlander gaat kopen, zijn er verschillende plekken waar je een puppy kut kopen.

Dit kun je het beste bij een erkende fokker doen. Je betaalt dan wel het maximale voor de hond, namelijk zo’n €2000,-, maar je zult hier geen spijt van krijgen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Newfoundlander nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Newfoundlander!

Verschillende verenigingen

Van elk hondenras zijn er één of meerdere rasverenigingen. In Nederland zijn er twee verschillende verenigingen voor de Newfoundlander. Je hebt de Nederlandse Newfoundlander Club, oftewel de NNFC en de Newf Society. De Newfoundlander wordt ook wel eens de Newf of de Newfy genoemd.

Deze verenigingen houden zich bezig met de gezondheid van de Newfoundlander. De gezondheid van dit ras is namelijk een onderdeel van het verenigingsfokreglement. Alle fokkers die aangesloten zitten bij een rasvereniging, moet zich aan deze regels houden wanneer hij aan het fokken is. In dit reglement staat bijvoorbeeld dat een aantal onderzoeken verplicht zijn voor de ouders van het toekomstige nestje.

Er moet onderzocht worden naar ziektes en aandoeningen die vaak voorkomen bij de Newfoundlander, waaronder ECVO-oogonderzoek, heupdysplasie, elleboogdysplasie, DNA-onderzoek naar Cystinurie en hartonderzoek met een Kleurendoppler echografie.

Let op: Het kopen of adopteren van een Newfoundlander (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Newfoundlander Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Newfoundlander kennels in Nederland

Er zijn verschillende Newfoundlander fokkers in Nederland waar je terecht kunt wanneer je een puppy wil kopen. Echter kun je soms ook bij zo’n fokker terecht voor een volwassen Newfoundlander. Deze wordt dan herplaatst.

Hij kan dan om de één of andere reden niet meer bij zijn huidige baasje blijven en er wordt dan een nieuw baasje voor hem gezocht. Er zijn fokkers die zich alleen bezighouden met het fokken van Newfoundlanders, maar er zijn ook fokkers die meerdere hondenrassen fokken. Voorbeelden van Newfoundlander fokkers zijn:

 • Newfoundlander Kennel v.d. Foekjuffer: deze kennel bevindt zich in Brummen en is aangesloten bij de NNFC.
 • Newfoundlanderkennel Van Het Stolzhof: deze kennel bevindt zich in Hoogkarspel en is aangesloten bij de NNFC.
 • Newfoundlanderkennel Poohbears: deze kennel zit in Hoorn en is aangesloten bij de NNFC.
 • Newfoundlander Kennel Black bears Avenue’s: deze kennel zit in Noordbroek en verkoopt ook kittens.
 • Sweet Riverdance: deze kennel zit in Oostende in België en fokt naast Newfoundlanders ook de Lagotto Romagnolo, een Italiaanse waterhond.
 • Vivian Los Novios: deze kennel zit in Opoeteren in België.
 • Kennel vom Burgseeli: deze kennel bevindt zich in Oudehorne en fokt naast Newfoundlanders ook Berner Sennenhonden.
 • Van de Berenhoeve: deze kennel bevindt zich in Rijmenam en is lid van de NNFC.

Zoals je ziet zijn dus lang niet alle fokkers aangesloten bij een rasvereniging. Soms kiezen ze er zelf voor om zich niet aan te sluiten bij zo’n vereniging, maar het kan ook zijn dat ze er ooit wel bij aan waren gesloten, maar dat ze de regels hebben overtreden en toen geen lid meer mochten zijn. Check dit dus goed wanneer je een fokker gaat bezoeken!

Je Newfoundlander kopen bij een fokker

Het beste is dus om een Newfoundlander te kopen bij een erkende fokker. Je weet dan namelijk zeker dat de honden met zorg en liefde zijn gefokt. Het fokken is namelijk echt een hobby en een passie. De fokker kijkt goed naar de stambomen van de honden die hij gebruikt, hij laat zijn honden testen en zorgt er op deze manier voor dat de nestjes die geboren worden zo gezond mogelijk zijn.

Wanneer je een Newfoundlander gebruikt om te fokken die last heeft van een heupdysplasie, dan is de kans groot dat de puppy’s hier ook last van krijgen. Een fokker met de juiste intenties probeert dit zoveel mogelijk te voorkomen. Hij is namelijk groot fan van het ras en wil dit zo gezond mogelijk houden. Wanneer je je Newfoundlander bij een erkende fokker koopt, weet je dus zeker dat hij gezond is en dat er goed voor hem is gezorgd.

Nadelen van een fokker

Natuurlijk heeft het kopen van je Newfoundlander bij een erkende fokker ook wel wat nadelen. Je betaalt hier namelijk ook de hoofdprijs voor een Newfoundlander puppy. Op andere plekken kan hij nog wel rond de €1500,- kosten, maar bij een erkende fokker betaal je al snel €2000,-. Let er echter wel op dat je niet meer betaalt dan dit, want dan betaal je echt te veel geld. De reden dat de kosten hier een stuk hoger liggen, komt omdat de fokker zich aan veel regels moet houden.

Hij moet zorgen voor een aantal gezondheidsverklaringen, inentingen, paspoorten en stambomen en dit kost allemaal veel tijd en geld om te regelen. De fokker zelf zal niet heel veel geld overhouden, maar het is vooral voor erbij.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Newfoundlander

Overweeg je een Newfoundlander te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Newfoundlander Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Wachttijden

Bij een erkende fokker kan het ook zo zijn dat je niet meteen een Newfoundlander in huis kunt nemen. Er zijn namelijk nog wel eens wachtlijsten. Dat is voor jou misschien niet zo fijn, maar wordt wel in het belang van de hond gedaan. Vaak staat in de regels van de rasvereniging namelijk beschreven dat het teefje maar om de zoveel tijd een nestje mag krijgen.

Meestal is dit maximaal één keer per jaar. Dit is natuurlijk allemaal voor de gezondheid van het teefje. Het is namelijk lichamelijk en fysiek erg zwaar voor de hond om steeds zwanger te moeten zijn.

Zo vind je de juiste fokker

Er zijn verschillende manieren hoe je een juiste fokker kunt vinden. Het makkelijkste is om contact op te nemen met een rasvereniging en te kijken welke fokkers er bij aangesloten zitten. Wie weet zit er eentje bij jou in de buurt! Een andere optie is om op het internet te zoeken naar een erkende fokker. Op deze manier kun je vaak ook reviews lezen.

De ervaring van andere mensen zegt vaak veel over de fokker. Tot slot kun je ook nog via vrienden of kennissen in contact komen met een fokker. Er is geen betere reclame dan mond-tot-mondreclame!

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Newfoundlander?

Wil je alles weten over jouw lieve hond? Bekijk dan het Newfoundlander Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het e-book te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Newfoundlander wilde weten in één compleet e-book!”

Newfoundlander Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

 • Wil je een Newfoundlander kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
 • Wil je jouw Newfoundlander zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
 • Wil je jouw Newfoundlander trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
 • Wil je jouw Newfoundlander de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
 • Ben je gek van Newfoundlanders en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Newfoundlander Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Newfoundlander Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Newfoundlander Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!