Home | Newfoundlander herplaatsen: lees hier hoe een herplaatsing werkt (+ tips)

Newfoundlander herplaatsen: lees hier hoe een herplaatsing werkt (+ tips)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je kiest voor een Newfoundlander, dan is het uiteraard de bedoeling dat je hier de rest van zijn of haar leven voor zorgt. Een hond is dan ook zeker niet iets dat je eventjes aanschaft. Je moet er goed over nadenken of je er een wil kopen.

Je moet er namelijk tijd voor hebben, je moet de financiële middelen hebben om een hond te kopen en te onderhouden en je moet er natuurlijk ook zin in hebben om regelmatig met hem een wandeling te maken. Zeker een Newfoundlander heeft veel beweging nodig en vindt het fijn om lange wandelingen te maken.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Newfoundlander nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Newfoundlander!

Wat is een herplaatsing?

Wanneer een Newfoundlander herplaatst wordt, betekent dat dat hij naar een nieuwe eigenaar gaat. Je hond gaat dus in principe verhuizen. Meestal gaat het bij een herplaatsing niet om een puppy, maar om een hond die al wat ouder is. Zo’n herplaatsing kun je in principe zelf regelen door bijvoorbeeld een advertentie op Facebook of op Marktplaats te zetten.

Je kunt er ook voor kiezen om hulp in te schakelen. Dit zou kunnen bij een rasvereniging voor Newfoundlanders of bij een fokker. Er zijn echter ook websites die gemaakt zijn speciaal om honden te herplaatsen. Wanneer je echt niet meer weet wat je moet doen, kun je je hond naar het asiel brengen, maar dat is natuurlijk wel de minst fijne optie.

Websites om je Newfoundlander te herplaatsen

Het herplaatsen van je Newfoundlander hoeft gelukkig helemaal niet zo moeilijk te zijn. Er zijn hier namelijk speciale websites voor. Voorbeelden van zulke websites zijn www.ikzoekeenbaas.nl en www.verhuisdieren.nl. Op deze sites vind je een uitgebreid overzicht van alle honden die op dit moment ter adoptie aan worden geboden.

Je kunt hier dus ook jouw Newfoundlander aanmelden, of op zoek gaan naar een Newfoundlander als je er graag eentje wil hebben. Via zo’n website wordt er met zorg een nieuw baasje uitgezocht. Er staan hier allemaal profielen van honden op, waardoor een potentieel baasje echt een hond uit kan zoeken die goed bij hem of haar past.

Let op: Het kopen of adopteren van een Newfoundlander (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Newfoundlander Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Een moeilijke keuze

Het kan een hele moeilijke keuze zijn om je Newfoundlander te laten herplaatsen. Zeker wanneer je hem of haar eigenlijk helemaal niet af wil staan, maar geen keuze hebt, kan het heel pijnlijk zijn. Kiezen voor herplaatsing hoeft namelijk lang niet altijd iets te zijn wat je ook daadwerkelijk wil.

Soms moet je door bepaalde omstandigheden kiezen voor een herplaatsing. Toch is het belangrijk dat je op deze momenten je verantwoordelijkheid neemt, want je hond mag er in ieder geval niet onder lijden.

Je wil natuurlijk niet dat je Newfoundlander meer lijdt dan nodig is. Als je hond niet meer gelukkig is, of jij er niet meer goed voor kunt zorgen, is een herplaatsing misschien wel de enige juiste optie die je hebt. Niet alleen voor jou, maar ook voor je Newfoundlander.

Zo gaat een herplaatsing in zijn werk

Als je ervoor kiest om je Newfoundlander te laten herplaatsen, kun je dit dus doen met de hulp van een externe partij of je kunt het zelf regelen. Als je het niet zelf wil regelen, kun je het beste contact opnemen met een persoon zoals een fokker of een vereniging zoals een rasvereniging.

Zij kijken vervolgens goed naar jouw Newfoundlander en naar zijn karakter, zodat ze een geschikt baasje kunnen vinden voor je hond. Ze maken een profiel aan en beschrijven daarin hoe je hond is. Op basis daarvan wordt er gekeken naar eventuele kandidaten als nieuw baasje. Je kunt eventueel ook zelf een profiel aanmaken op een geschikte website.

Wanneer er een match lijkt te zijn tussen jouw Newfoundlander en een persoon, vindt er een ontmoeting plaats. Er moet natuurlijk wel eerst gekeken worden of het klikt tussen de twee partijen voordat een Newfoundlander daadwerkelijk herplaatst wordt.

Soms zijn er ook meerdere ontmoetingen nodig om te beslissen of jouw Newfoundlander wel geschikt is voor de nieuwe eigenaar. Haast je dan ook niet tijdens dit proces, maar neem er alle tijd voor. Op deze manier is de kans namelijk het grootst dat je hond bij de juiste nieuwe eigenaar terecht komt.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Newfoundlander

Overweeg je een Newfoundlander te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Newfoundlander Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Eerlijkheid duurt het langst

Eerlijkheid duurt het langst en bij een herplaatsing is dat ook zeker zo. Als je er namelijk voor kiest om je Newfoundlander te laten herplaatsen, dan moet je ook het een en ander over je hond vertellen. Je moet dan ook de reden vertellen waarom je voor een herplaatsing wil kiezen. Op zulke momenten is het belangrijk dat je eerlijk bent.

Je hebt er niet aan om te liegen, het nieuwe baasje ook niet en je Newfoundlander heeft er al helemaal niets aan. Sterker nog, het kan juist voor iedereen nadelig uitpakken om niet eerlijk te zijn over de reden waarom je je Newfoundlander wil laten herplaatsen.

Mocht je jouw Newfoundlander bijvoorbeeld willen laten herplaatsen omdat hij niet zo goed tegen drukte kan, dan kun je dit gewoon eerlijk zeggen. Er wordt dan namelijk gericht gezocht op een nieuwe eigenaar die op een rustige plek woont of waar niet veel mensen in een huis wonen.

Wanneer je hier niet eerlijk over bent, kan het zijn dat jouw Newfoundlander midden in de stad terecht komt of dat hij bij een gezin met jonge kinderen komt te wonen. Zowel de hond als de nieuwe eigenaren zullen dan tegen dezelfde problemen aanlopen als waar jij tegenaan liep en dan loop je het risico dat je hond weer opnieuw herplaatst moet worden.

Dit kun je doen als je een Newfoundlander wil adopteren

Wil je graag een Newfoundlander die al wat ouder is? Je kunt dan kiezen voor een hond die herplaatst moet worden. Je kunt hiervoor contact opnemen met een fokker, een rasvereniging of een kijkje nemen op een speciale website. Dit zijn de fijnst en makkelijkste manieren om een nieuwe hond te adopteren. Het grote voordeel van een herplaatsing is dat de hond al helemaal opgevoed is, dus dat hoef je zelf niet meer te doen!

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Newfoundlander?

Wil je alles weten over jouw lieve hond? Bekijk dan het Newfoundlander Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het e-book te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Newfoundlander wilde weten in één compleet e-book!”

Newfoundlander Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Newfoundlander kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Newfoundlander zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Newfoundlander trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Newfoundlander de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Newfoundlanders en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Newfoundlander Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Newfoundlander Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Newfoundlander Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!