Home | Verschillende kruisingen met de Newfoundlander

Verschillende kruisingen met de Newfoundlander

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Newfoundlander staat wereldwijd bekend om zijn werklust en lieve aard. Het is dan ook een hele fijne hond om te hebben. Als je niet zeker weet welk ras je wil, kun je ook nog altijd kiezen voor een kruising. Hierbij worden twee verschillende rassen met elkaar gemixt en krijg je dus een hond met de kenmerken van twee rassen.

Hij krijgt namelijk van allebei zijn ouders iets van de uiterlijke en de psychische kenmerken mee. Ook met de Newfoundlander wordt wel eens gemixt. Hieronder lees je alles over de verschillende kruisingen tussen de Newfoundlander en andere rassen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Newfoundlander nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Newfoundlander!

De Aussie Newfie

De Aussie Newfie is een kruising tussen de Australische Herdershond en de Newfoundlander. Het is een erg slimme hond die loyaal en toegewijd is aan zijn familie. Dat is ook niet gek, want zowel de Australische Herdershond als de Newfoundlander zijn dat ook allebei. Daarnaast heeft deze kruising meestal ook de actieve genen gekregen van de Australische Herdershond.

Dit is dus geen goede kruising voor jou als je niet elke dag met je hond wil gaan wandelen. Het is een hele kalme en zelfverzekerde hond die graag zijn baasje tevreden wil houden. De Aussie Newfie is goed gemanierd en kan met vrijwel iedereen goed overweg. Deze hond houdt wel van plezier maken en om buiten te spelen.

De Bernefie

Door de Newfoundlander te mixen met de Berner Sennenhond, krijg je de Bernefie. Allebei deze rassen zijn erg groot, dus wanneer je ze met elkaar kruist krijg je ook een grote hond. Ook hebben ze allebei een dikke vacht, dus de Bernefie zal dat ook hebben en is daarmee goed beschermd tegen de weerselementen.

Deze vacht moet echter wel goed verzorgd worden. Iets anders dat deze twee rassen allebei hetzelfde hebben, is dat ze vroeger gebruikt werden als werkhonden. Hierdoor zijn ze erg op hun baasje gericht en willen ze hem graag tevreden stellen. De Bernefie is heel zachtaardig, aanhankelijk, loyaal en intelligent. Een Bernefie is maximaal 73 centimeter groot en weegt tussen de 45 en de 70 kilo.

Let op: Alle mogelijke kruisingen met een Newfoundlander (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Newfoundlander Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De Golden Newfie

Wanneer je de Newfoundlander kruist met de Golden Retriever, krijg je de Golden Newfie. Deze hond is iets kleiner dan de Newfoundlander en gaat meer richting het formaat van de Golden Retriever. Hij is namelijk maximaal 60 centimeter groot en weegt gemiddeld tussen de 50 en de 60 kilo. Zijn levensverwachting ligt tussen de 8 en de 12 jaar.

De Golden Newfie is erg geschikt voor actieve gezinnen met kinderen en andere dieren. Het is een hele gezellige hond die ervan houdt om samen te spelen. Hij is heel zachtaardig, maar zal ook zijn gezin beschermen wanneer dat nodig is. Het is ook een erg aanhankelijke hond.

De New Rottland

De New Rottland is een kruising tussen de Rottweiler en de Newfoundlander. Gemiddeld is deze hond tussen de 60 en de 67 centimeter groot en weegt hij tussen de 60 en de 70 kilo. Het is dus een hele grote hond. Dat is ook niet gek, want zowel de Newfoundlander als de Rottweiler zijn grote honden. Ze mogen dan wel groot zijn, ze zijn ook erg liefdevol en erg geschikt voor een familie.

Dankzij hun grootte en hun loyaliteit is het ook nog eens de ideale waakhond. De vacht van deze kruising is middellang en heeft meestal een bruine, zwarte, of lichte kleur. De New Rottland is een slimme hond die het heerlijk vindt om met de kinderen buiten te spelen, maar hij kan ook prima met andere honden spelen.

De Newshep

De Newshep is een mix tussen de Newfoundlander en de Duitse Herder. Hij is gemiddeld tussen de 58 en de 66 centimeter groot en weegt tussen de 35 en de 48 kilo. De Duitse Herder staat vooral bekend om zijn rol als politiehond of legerhond.

Wanneer je die mixt met de zachtaardige waterrat de Newfoundlander, krijg je een hond die ontzettend zelfverzekerd is, heel intelligent maar ook heel aardig. Je kunt hem gemakkelijk benaderen en hij is ook erg tolerant tegenover kleine kinderen of andere huisdieren. Dit is echter niet een hele populaire kruising, dus als je deze wil dan zul je goed moeten zoeken.

Leer alles over de mogelijke kruisingen met een Newfoundlander

Wil je álles leren over de mogelijke kruisingen met een Newfoundlander? Bekijk dan ook het Newfoundlander Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Voordeel kruising

Het grootste voordeel van een kruising is dat ze over het algemeen een stuk gezonder zijn dan een pure rashond. Hoe puurder het ras, hoe meer kans er is op bepaalde ziektes en aandoeningen. Wanneer bijvoorbeeld twee honden zoals de Newfoundlander die erg gevoelig is voor aorta stenosa met elkaar een nestje krijgen, dan is de kans groot dat hun puppy’s ook last krijgen van deze aandoening.

Door zo’n hond echter te kruisen met een andere hond die hier geen last van heeft, zorg je er dus voor dat de puppy’s hier ook minder kans op hebben. Op deze manier is een kruising over het algemeen dus gezonder dan een rashond. Daarnaast heb je echt een unieke hond, want elke kruising ziet er weer net iets anders uit. Je weet immers nooit of hij meer op zijn vader of op zijn moeder lijkt.

Nadeel kruising

Het grote nadeel van een kruising is dat je nooit zeker weet hoe de hond gaat zijn. Dat kan dus heel leuk zijn en het zorgt er zeker voor dat je een unieke hond hebt. Wanneer je echter graag een hond uitkiest op zijn uiterlijk of op zijn karakter, wordt dit wel wat lastiger wanneer je kiest voor een kruising.

Zoals hierboven ook al wordt vernoemd, weet je namelijk nooit of de hond meer op de vader of op de moeder gaat lijken. Het is daarom dan ook lastig om van tevoren te bepalen hoe het karakter van de kruising zal zijn.

Wel moet je echter in je achterhoofd houden dat de opvoeding vaak veel belangrijker is dan het karakter van de hond. Met een goede en consequente opvoeding kun je namelijk heel veel bereiken en kun je van elke hond een lieve en leuke hond maken.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Newfoundlander?

Wil je alles weten over jouw lieve hond? Bekijk dan het Newfoundlander Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het e-book te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Newfoundlander wilde weten in één compleet e-book!”

Newfoundlander Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Newfoundlander kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Newfoundlander zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Newfoundlander trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Newfoundlander de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Newfoundlanders en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Newfoundlander Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Newfoundlander Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Newfoundlander Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!