Home | Een Newfoundlander puppy kopen en in huis halen (must read)

Een Newfoundlander puppy kopen en in huis halen (must read)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een Newfoundlander mag dan wel een grote hond zijn, hij is natuurlijk ook ooit een kleine pup. Dit ras is ontzettend schattig wanneer hij nog een puppy is, want het is dan net een grote fluffy bal. Het hebben van een Newfoundlander puppy is niet alleen leuk, maar ook erg uitdagend. Dat is niet alleen wanneer je de puppy in huis hebt, maar ook van tevoren al.

Waar kun je namelijk het beste een puppy kopen? En waar moet je allemaal op letten? Veel mensen bedenken zich niet dat ze ook hun huis aan moeten passen wanneer ze een puppy kopen. Je leest hier alles over het kopen van een Newfoundlander puppy.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Newfoundlander nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Newfoundlander!

Hoe koop je een Newfoundlander puppy?

Er zijn verschillende manieren waarop je een Newfoundlander puppy kunt kopen. Je zou er op kunnen gokken dat ze er eentje in het asiel hebben, maar deze kans is heel klein. Een Newfoundlander puppy is namelijk veel geld waard en die komt dus niet zomaar in het asiel terecht. Je maakt dan ook meer kans bij iemand die echt honden fokt.

Dit kan bijvoorbeeld een erkende fokker zijn, maar er zijn ook mensen die via Marktplaats Newfoundlander puppy’s verkopen. Allebei de manieren hebben zo hun eigen voordelen en nadelen.

Een erkende fokker

De beste manier om een nieuwe puppy te kopen, is om dit via een erkende fokker te doen. Hij of zij is namelijk aangesloten bij een speciale rasvereniging. Deze verenigingen stellen eisen aan hun fokkers. Zo moeten zij hun honden regelmatig laten testen op hun gezondheid en zitten er regels aan het fokken verbonden.

Op deze manier weten ze namelijk zeker dat de fokker de gezondheid van de dieren voorop zet en dat ze op een goede manier en heel zorgvuldig worden gefokt. Een fokker pluist dus de stambomen er op na om er zeker van te zijn dat er niet gefokt wordt met honden die ziek zijn, waardoor jouw nieuwe puppy zo gezond mogelijk is.

Let op: De aanschaf, opvoeding en verzorging van jouw Newfoundlander puppy (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Newfoundlander Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Nadeel

Het nadeel van een erkende fokker is dat je soms nog wel eens lang moet wachten. Ze willen namelijk niet hun honden overbelasten door ze steeds zwanger te laten zijn. Dat is niet gezond voor het teefje. Meestal zijn ze maximaal één keer per jaar zwanger. Daarnaast betaal je bij een erkende fokker ook wel echt de hoofdprijs voor een puppy.

Voor een Newfoundlander betaal je soms wel €2000,-. Dat komt ook omdat de fokker ook veel kosten heeft. Zo moet hij zorgen voor gezondheidsverklaringen en die kosten nou eenmaal geld. Bovendien moet hij natuurlijk ook voor de honden zorgen en het onderhoud kost ook veel geld. Een fokker zal echt niet rijk worden door zijn honden en zal het vooral doen naast zijn baan.

Marktplaats

Een andere optie is dus om een Newfoundlander puppy te kopen via Marktplaats. Het grote voordeel hiervan is dat ze vaak een stuk goedkoper zijn. Dat komt omdat de verkoper geen erkende fokker is en dus niet aangesloten zit bij een rasvereniging. Hij hoeft zich dan ook niet aan de strenge regels te houden.

De prijs van een Newfoundlander puppy via Marktplaats gaat meer richting de €1500,-. Dat is natuurlijk een stuk goedkoper dan bij een fokker en bovendien is er via Marktplaats vaak ook meer aanbod, waardoor je ook niet zo lang hoeft te wachten tot je je puppy op kunt halen.

Nadelen

Helaas zitten er ook een boel nadelen aan het kopen van een Newfoundlander puppy via Marktplaats. Een groot aanbod klinkt misschien fijn, maar het betekent ook dat het zo kan zijn dat het teefje continu zwanger is. Dat is natuurlijk helemaal niet fijn voor de hond. Bovendien zijn er ook broodfokkers en handelaren actief op Marktplaats.

Zij geven niks om de gezondheid van hun pups en willen gewoon geld verdienen. Ze laten dus ook gewoon honden die ziek zijn met elkaar een nestje krijgen, waardoor de puppy’s ook niet gezond zijn. Voordat je het weet zit je dan met een zieke puppy thuis of heeft je pup flinke gedragsproblemen. Je bent dan meestal alsnog veel geld kwijt aan een gedragstherapeut of aan de dierenarts. Ook kan het voorkomen dat je je pup al vroeg in moet laten slapen.

Leer alles over jouw Newfoundlander puppy

Wil je álles weten over jouw Newfoundlander puppy? Bekijk dan ook het Newfoundlander Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Hier moet je op letten

Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten om er zeker van te zijn dat je te maken hebt met een plausibele verkoper. Kijk ten eerste goed naar de verkooptekst. Louche verkopers zetten er namelijk precies de dingen in die je wil lezen: dat de papieren allemaal in orde zijn, de honden gezond zijn en ingeënt zijn. Vraag altijd goed door bij de fokker.

Een goede fokker zal heel open zijn over zijn manier van fokken omdat het zijn passie is. Bovendien is het ook belangrijk dat je wat te weten komt over de ouders van de pup, want dit zegt veel over zijn gedrag en gezondheid. Wanneer de verkoper ontwijkend antwoord geeft, is dat dus geen goed teken. Daarnaast zal een goede fokker jou ook wel wat vragen stellen, want hij wil ook zeker weten dat zijn hondje op een goede plek terechtkomt.

Je huis voorbereiden

Niet alleen jij, maar ook je huis moet goed voorbereid worden op de komst van de puppy. Zo is het belangrijk dat je hond niet bij de trap kan, want een puppy mag nog niet traplopen. Ook moet je alle spullen opbergen waar je hond eventueel bij zou kunnen. Het beste kun je op ooghoogte van de pup naar je huis kijken, want zo zie je vaak spullen die je anders niet zou zien.

Denk hierbij aan loszittende kabels, speelgoed of scherpe voorwerpen waar je hond zich aan kan verwonden. Verder is het natuurlijk ook belangrijk dat de hond niet bij schoonmaakspullen kan komen die giftig voor hem zijn. Let er op dat je huis goed opgeruimd is, want als er spullen ronddwalen en je hond vindt het, dan kan hij zijn tanden erin zetten en kun je je spullen weggooien.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Newfoundlander?

Wil je alles weten over jouw lieve hond? Bekijk dan het Newfoundlander Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het e-book te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Newfoundlander wilde weten in één compleet e-book!”

Newfoundlander Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Newfoundlander kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Newfoundlander zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Newfoundlander trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Newfoundlander de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Newfoundlanders en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Newfoundlander Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Newfoundlander Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Newfoundlander Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!