Home | Een Newfoundlander kopen.. de ultieme gids (puppy of volwassen)

Een Newfoundlander kopen.. de ultieme gids (puppy of volwassen)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een Newfoundlander koop je niet zomaar. Het is natuurlijk wel een hele lieve en vriendelijke hond, maar hij is ook ontzettend groot. Er zijn dan ook een hoop dingen die je jezelf af moet vragen voordat je een Newfoundlander koopt. Vervolgens moet je ook nog nadenken over waar je hem precies wil kopen.

Wil je bijvoorbeeld een volwassen hond kopen of toch liever een puppy? En waar moet je allemaal op letten wanneer je een nieuwe hond gaat kopen? Je leest het allemaal hier.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Newfoundlander nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Newfoundlander!

Een Newfoundlander adopteren

De meeste mensen kiezen ervoor om een Newfoundlander puppy te kopen, terwijl het net zo leuk kan zijn om een volwassen hond te kopen. Een puppy is natuurlijk wel erg schattig, maar een hond adopteren heeft ook veel voordelen. Zo is het bijvoorbeeld een stuk goedkoper. V

oor een Newfoundlander betaal je namelijk al snel tussen de €1500,- en de €2000,- terwijl een oudere hond een stuk goedkoper is. Je kunt een Newfoundlander adopteren uit het asiel, maar je kunt ook op het internet kijken. Er zijn namelijk een aantal websites waarop honden aan worden geboden ter adoptie, bijvoorbeeld www.ikzoekeenbaas.nl.

Een ander voordeel van een oudere hond adopteren is dat je hem niet meer op hoeft te voeden en hoeft te trainen. Dat is namelijk al voor je gedaan door de vorige eigenaar! Dit scheelt jou weer een hoop geld, tijd en moeite.

Mensen denken wel eens dat het aan de hond ligt wanneer hij aan wordt geboden ter adoptie, maar dat is lang niet altijd zo. Sterker nog, meestal ligt het aan het baasje. Er zijn verschillende redenen waarom iemand zijn hond ter adoptie af kan staan.

Wanneer het baasje gaat verhuizen bijvoorbeeld en hij geen ruimte heeft in zijn nieuwe huis voor een grote hond zoals de Newfoundlander. Andere redenen zijn dat het baasje niet meer de financiële middelen heeft om voor zijn hond te zorgen of dat het hem fysiek niet meer lukt. Een hond adopteren is daarom nog helemaal niet zo’n gek idee.

Let op: Het kopen of adopteren van een Newfoundlander (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Newfoundlander Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Naar een fokker

Wanneer je een Newfoundlander puppy wil kopen, kun je het beste naar een erkende fokker toe gaan. Deze is namelijk aangesloten bij een rasvereniging, wat inhoudt dat hij zich aan bepaalde regels moet houden tijdens het fokken. Zo moet hij bijvoorbeeld regelmatig zijn honden laten testen op hun gezondheid en mag er absoluut niet gefokt worden met honden die niet helemaal gezond zijn. Het voordeel voor jou is dat je dan zeker weet dat je hond op een goede manier wordt gefokt.

Natuurlijk kan het nog wel voorkomen dat je Newfoundlander een keer ziek wordt, maar de kans is wel zo klein mogelijk gemaakt. Bovendien verdient een erkende fokker niet zijn brood met het fokken. Hij doet het dus echt voor de lol en omdat het zijn passie en zijn hobby is. Hij heeft dus het beste voor met de dieren en behandelt ze op een goede manier.

De kosten

Er zitten ook wel een aantal nadelen aan het kopen van je hond bij een erkende fokker. Je betaalt hier namelijk ook het meeste geld voor een puppy. In het geval van de Newfoundlander is dat rond de €2000,-. Dat is op zich geen gek bedrag, want de fokker maakt ook heel veel onkosten als hij voor zijn honden en het nestje moet zorgen.

Hij moet bijvoorbeeld zorgen voor gezondheidsverklaringen en andere medische papieren. Dit kost allemaal erg veel geld. Daarnaast is er bij een erkende fokker vaak ook een wachtrij en kan het dus zijn dat je even moet wachten voordat je je Newfoundlander mee naar huis mag nemen. Dat is jammer voor jou, maar wel goed voor de honden. Een goede fokker zal namelijk niet altijd een nestje hebben omdat het nou eenmaal niet gezond en fijn is voor het teefje om te vaak zwanger te zijn.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Newfoundlander

Overweeg je een Newfoundlander te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Newfoundlander Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

De juiste verkoper

Er zijn verschillende verkopers. Sommige hebben goede bedoelingen en sommige niet. Hoe weet je nou welke de juiste is? Vraag altijd goed door bij een fokker. Iemand die het echt als zijn hobby doet, zal jou met alle liefde vertellen over zijn manier van fokken, zijn honden en de ouders van het nestje. Als een verkoper dus niets kwijt wil over deze dingen, is dat geen goed teken.

Is een Newfoundlander iets voor jou?

Voordat je een Newfoundlander in huis haalt, is het belangrijk dat je je afvraagt of dit ook echt wel de geschikte hond is voor jou. Het lijkt misschien heel leuk, zo’n grote knuffelbeer, maar het vergt ook veel tijd en werk. Zo heeft hij een dikke vacht die dagelijkse verzorging nodig heeft. Vooral wanneer hij in de rui is, zal hij ontzettend veel haar verliezen.

Daarnaast is het natuurlijk een ontzettend grote hond. Dit heb je misschien nog niet zo in de gaten wanneer het een puppy is, maar een volwassen Newfoundlander kan wel 71 centimeter groot worden en 68 kilo wegen. Hier moet je ook wel plek voor hebben in je huis. Wanneer je een klein appartementje hebt of geen tuin hebt, dan is dit ras misschien niet geschikt voor jou.

Daarnaast is een grote hond zoals de Newfoundlander vaak ook wel wat duurder dan een kleine hond. Dat komt ten eerste omdat hij simpelweg ook meer brokken eet. Een grote hond eet natuurlijk meer dan een kleine hond. Daarnaast zijn de bezoekjes aan de dierenarts meestal ook wel wat duurder. Dat komt omdat ze meer of sterkere medicijnen nodig hebben voor hun grote lichaam. Operaties zijn over het algemeen ook duurder bij een grote hond. Kijk dus goed naar je financiële situatie als je een Newfoundlander wil kopen.

Tot slot moet je ook zorgen dat je de baas blijft over een grote hond als deze. Wanneer jullie aan het wandelen zijn en hij trekt ineens aan de riem, moet je wel sterk genoeg zijn om hem terug te kunnen trekken. Een grote hond als de Newfoundlander is daarom niet voor iedereen geschikt.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Newfoundlander?

Wil je alles weten over jouw lieve hond? Bekijk dan het Newfoundlander Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het e-book te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Newfoundlander wilde weten in één compleet e-book!”

Newfoundlander Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Newfoundlander kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Newfoundlander zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Newfoundlander trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Newfoundlander de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Newfoundlanders en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Newfoundlander Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Newfoundlander Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Newfoundlander Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!