Home | Prijs Newfoundlander: hoe duur is deze hond in de aanschaf? (belangrijk!)

Prijs Newfoundlander: hoe duur is deze hond in de aanschaf? (belangrijk!)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een hond kopen doe je natuurlijk niet zomaar eventjes. Niet alleen omdat het je leven drastisch verandert, maar ook omdat het redelijk prijzig kan zijn. Vooral een grote hond zoals de Newfoundlander kan veel geld kosten. Daarnaast komen er ook nog een hoop andere kosten bij kijken.

Sommige dingen zijn eenmalig, maar er zijn ook kosten die maandelijks of jaarlijks terug blijven komen. Hier moet je natuurlijk wel goed op voorbereid zijn en financieel klaar voor zijn. Je leest hier alles over de kosten van een Newfoundlander.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Newfoundlander nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Newfoundlander!

Zoveel betaal je voor een Newfoundlander puppy

Een hond is niet goedkoop en een Newfoundlander dus ook niet. Je betaalt over het algemeen tussen de €1500,- en de €2000,- voor een puppy van dit ras. Hoe duur de pup precies is, hangt af van verschillende factoren. De grootste bepaling voor de prijs is de plek waar je de hond koopt. Koop je je Newfoundlander bij een erkende fokker, dan zal de prijs richting de €2000,- gaan. Dat komt omdat een erkende fokker aan is gesloten bij een rasvereniging. Dat houdt in dat hij zich aan strenge regels moet houden tijdens het fokken.

Dit is natuurlijk allemaal ter beschermen van de honden en om te voorkomen dat er zieke pups worden geboren. Zo moeten fokkers regelmatig hun honden laten testen op hun gezondheid en moeten ze de stamboom goed checken voordat ze gaan fokken. Bovendien kost het fokken van een Newfoundlander veel tijd, geld en moeite en daar betaal je ook voor.

Een goedkopere puppy

Als je je puppy bij een verkoper via Marktplaats koopt, dan betaal je een stuk minder. De prijs van je Newfoundlander puppy zal dan meer richting de €1500,- gaan. Dat is natuurlijk een groot verschil met een erkende fokker en de reden hiervan is dat een verkoper via Marktplaats niet aangesloten is bij een rasvereniging en zich dus ook niet aan die strenge regels hoeft te houden.

Houd er wel rekening mee dat dit ook kan betekenen dat ze niet het beste voor hebben met de dieren, maar gewoon geld willen verdienen. Soms verkopen ze expres zieke puppy’s zonder dit te vertellen tegen degene die ze koopt.

Let op: Het kopen of adopteren van een Newfoundlander (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Newfoundlander Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Deze kosten komen er ook nog bij

Wanneer je een hond koopt, heb je natuurlijk de aanschafkosten. Dit zijn niet alleen de kosten van de puppy zelf, maar ook nog van andere spullen. Denk hierbij aan etensbakken, speeltjes, een riem en een mand. Deze spullen kun je allemaal kopen bij een dierenspeciaalzaak en kosten in totaal rond de €100,-.

Let er op dat spullen voor een grote hond vaak duurder zijn dan spullen voor een kleine hond. Je hebt bijvoorbeeld een grotere mand nodig waar je Newfoundlander in kan slapen dan wanneer je een Chihuahua koopt.

Hoe groter de mand, hoe hoger de prijs. In het begin is je Newfoundlander puppy natuurlijk nog heel klein, maar houd er rekening mee dat het uiteindelijk een grote hond wordt. Ook kun je op het begin het beste met je Newfoundlander naar de puppytraining gaan en dat kost natuurlijk ook weer geld.

Onderhoudskosten

Naast de aanschafkosten heb je ook nog de onderhoudskosten. Volgens een onderzoek van de rekenkamer komen de kosten van een gemiddelde hond uit op zo’n €18.000 in totaal. Hierbij wordt ervan uitgegaan dat de hond twaalf jaar oud wordt. Dat is natuurlijk niet niks.

De kosten van een Newfoundlander zouden nog wel eens wat meer kunnen zijn omdat het zo’n grote hond is. Dit betekent namelijk ook dat hij veel eet. Wanneer je Newfoundlander nog een puppy is, kun je het beste hetzelfde voer kopen als de fokker ook heeft.

Een pup in de groei heeft namelijk de juiste voeding nodig. Je kunt dan ook het beste voer kopen dat speciaal is gemaakt voor grote hondenrassen zoals de Newfoundlander. Ook eet een grote hond zoals de Newfoundlander veel. Je kunt het beste uitgaan van zo’n €60,- per maand dat je kwijt bent aan voeding.

Daarnaast moet je ook nog hondenbelasting betalen. Hoe veel dit is, varieert per gemeente. Gemiddeld is zo’n belasting rond de €80,- per jaar. Een Newfoundlander heeft een hele dikke vacht met veel haar die goed verzorgd moet worden.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Newfoundlander

Overweeg je een Newfoundlander te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Newfoundlander Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Je kunt dit zelf goed bijhouden, maar je kunt ook af en toe met je hond naar de trimsalon gaan zodat je zeker weet dat het op een juiste manier gebeurt. Met deze kosten moet je dus ook rekening houden. Af en toe moet je natuurlijk ook nieuw speelgoed kopen voor je hond, want als het goed is verslijt hij regelmatig zijn speeltjes.

Andere onderhoudskosten zijn de dierenartskosten die elke keer weer terug blijven komen. Denk hierbij aan inentingen, ontwormingen en een behandeling tegen vlooien. Wanneer je er voor kiest om je hond te laten castreren, kost dit uiteraard ook weer geld. De kosten van een castratie hangen deels af van het geslacht, maar ook van het gewicht van de hond. Sowieso zijn de dierenartskosten bij een grote hond vaak hoger dan bij een kleine hond. Dat komt omdat een groter lichaam meer medicijnen nodig heeft om het gewenste effect te zien.

Ook operaties kosten bij grote honden meer dan bij kleinere honden. Je kunt echter wel een ziektekostenverzekering afsluiten voor je Newfoundlander. Gemiddeld zijn deze kosten tussen de €10,- en de €15,- per maand.

Op vakantie

Ga je op vakantie en kan je Newfoundlander niet mee? Dan moet je een plek voor hem zoeken waar hij kan verblijven. Het is het fijnste wanneer hij in zijn eigen huis kan blijven en dat er iemand op hem komt passen, maar dat is niet altijd mogelijk. In sommige gevallen moet je dus kiezen voor een dierenpension.

Dit kan vrij prijzig zijn, maar dat hangt vooral af van de duur van je vakantie. Hoe langer je op vakantie gaat, hoe meer je ook moet betalen bij het pension. Over het algemeen betaal je rond de €20,- per dag om je hond hier achter te laten.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Newfoundlander?

Wil je alles weten over jouw lieve hond? Bekijk dan het Newfoundlander Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het e-book te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Newfoundlander wilde weten in één compleet e-book!”

Newfoundlander Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Newfoundlander kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Newfoundlander zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Newfoundlander trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Newfoundlander de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Newfoundlanders en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Newfoundlander Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Newfoundlander Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Newfoundlander Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!